Extra

Republikanerne kæmper for at stoppe Eric Greitens’ bud i Senatet efter en voldelig reklame

Written by Javed Iqbal

Pladsholder, mens artikelhandlinger indlæses

Republikanske agenter og donorer i Washington og Missouri arbejder privat på at underbyde senatkampagnen for Eric Greitens, den tidligere guvernør, der trak sig i skændsel for fire år siden, efter at han udgav en annonce grafisk dramatiseret på jagt efter medlemmer af sit eget parti.

Men oppositionen er splittet blandt fraktioner, der støtter forskellige rivaler i primærvalget den 2. august og over uenigheder om, hvem der skal angribe Greitens eller hvordan, ifølge personer involveret i diskussionerne. De talte ligesom andre interviewede til denne artikel på betingelse af anonymitet for at diskutere følsomme forhold.

Andre forbereder sig på at hælde millioner i stedet for et uafhængigt bud fra John F. Wood, en senior efterforskningsrådgiver i Husudvalget, der efterforsker angrebet den 6. januar. Og nogle er bekymrede for, at det at gribe ind i kapløbet kan spille Greitens i hænderne ved at fodre hans anti-establishment holdning – eller endda få tidligere præsident Donald Trump til at støtte ham.

To personer, der er bekendt med Trumps reaktion på Greitens-annoncen, sagde, at præsidenten udtrykte, at han ikke satte pris på indholdet og mente, at det gik for vidt. Men Trump har ikke kommenteret annoncen offentligt, og han fortæller nogle gange forskellige rådgivere forskellige ting, afhængigt af konteksten for samtalen.

Nogle Trump-rådgivere har også bønfaldt ham om ikke at støtte Greitens, hvilket kunne være afgørende i den højredriftstilstand. Blandt dem, der privat er rystede over annoncen, er Ronna McDaniel, formanden for den republikanske nationale komité, som har lobbyet Trump mod at give nogen godkendelse i Missouri Senatets race og foretog en runde opkald til allierede og rådgivere i denne uge for at udtrykke sin utilfredshed med videoen.

Med valget seks uger væk, er nogle republikanere i panik over, at en Greitens primærsejr kan skade partiets fodfæste i en stat, der skal vindes, for at tage kontrollen over Senatet tilbage.

“Folk har været klar over, at Eric Greitens var en fare for valgbarhed i et stykke tid,” sagde John Hancock, en tidligere statspartiformand, der rådgav rep. Vicky Hartzlers kampagne, en primær modstander af Greitens. “Jeg er personligt bekymret over, at han er den ene kandidat i dette løb, der kan koste GOP denne plads.”

Alligevel havde ingen af ​​den republikanske ledelse meget lyst til at sige noget offentligt onsdag. RNC talskvinde Emma Vaughn sagde, at “trusler om vold ikke har nogen plads i vores politik”, men fordømte heller ikke specifikt Greitens og sagde, at demokraterne burde have udtrykt mere bekymring over den seneste tid. trussel mod højesteretsdommer Brett M. Kavanaugh. Sen. Rick Scott (R-Fla.), formanden for den nationale republikanske senatorialkomité, afviste at kommentere gennem en talsmand. Senatets mindretalsleder Mitch McConnell (R-Ky.) sagde kun, at republikanske vælgere skulle “tage et kig” på annoncen. Trump har gennem en talsmand ikke reageret på en anmodning om kommentar.

Flere personer tæt på Senatets ledelse sagde, at de frygtede at angribe Greitens, fordi annoncen kun ville hjælpe ham, selvom de græd over tanken om, at han kunne være den nominerede. McConnell har fortalt allierede, at han ikke har nogen planer om at forsøge at besejre Greitens.

“Hvis nogen vil stoppe Eric Greitens, bliver den indsats nødt til at være snart,” sagde James Harris, en republikansk konsulent i Missouri, der ikke arbejder på Senatets konkurrence. “Jeg tror, ​​det er meget svært at stoppe Eric Greitens, medmindre præsident Trump støtter en af ​​de andre kandidater. Og den, han støtter, vil vinde.”

Folk tæt på den tidligere præsident sagde, at rådgivere har hævdet, at de støtter Greitens, som har været det anklaget af sin ekskone for vold i hjemmetville genoplive nyhedsdækningen af ​​Trumps egen flere anklager om seksuelle overgreb. Greitens og Trump har begge afvist disse anklager.

“Hvis du overvejer at løbe igen, hvorfor så eje denne fyrs bagage?” sagde en af ​​Trumps fortrolige og opsummerede et argument, som senatorer, allierede og andre donorer fremfører over for ham.

Greitens har på sin side bejlet til Trumps støtte ved at udforme sig selv som en MAGA-kriger, navngive som hans kampagneformand Kimberly Guilfoyle, der er forlovet med den tidligere præsidents navnebror, og hyppigt optrådt i den populære podcast af den tidligere strateg i Det Hvide Hus Stephen K. Bannon. Greitens har også ansat Boris Epshteyn, en tidligere assistent i Det Hvide Hus, som er en fast fortrolig af Trump, ifølge flere rådgivere for den tidligere præsident.

Republikanske strateger er særligt følsomme over for ethvert udseende af, at angrebene kan spores til McConnell, som er på kant med Trump og upopulær blandt hans tilhængere.

“Diskussionen: det skal gøres – hvem skal nu gøre det?” sagde en person involveret i diskussionerne om, hvordan man angriber Greitens. “Hvis det er McConnell, der kommer ind, er det næsten, som om du inviterer Trump til at komme ind og støtte Greitens, hvilket ingen ønsker at se ske.”

Nogle af partiets bedste donorer har diskuteret, hvordan man kan slå Greitens af, ifølge en republikansk operatør med direkte kendskab til diskussionerne.

Der er omkring et dusin store republikanske donorer, der er interesserede i, at Eric Greitens ikke er den nominerede. Der har været store diskussioner om, hvordan de gør det. Der mangler ikke donorinteresse, men det er et spørgsmål om, hvad den rigtige enhed er,” sagde denne operative.

Republikanerne afprøver, hvilken angrebslinje mod Greitens, der kan være den mest skadelige. Beskederne omfattede hans personlige kontroverser, såsom en udenomsægteskabelig affære og påstande om, at han forsøgte afpresse kvinden, som han havde et forhold til, samt hans tilstedeværelse ved det demokratiske nationale konvent i 2008, da Barack Obama blev nomineret. To personer, der så resultaterne, sagde, at de personlige angreb flyttede vælgerne væk fra Greitens, men ikke så meget som at fremhæve hans tur til den demokratiske nationale konvent.

Greitens har stort set skøjtet forbi uden nogen angrebsreklamer indtil videre, med lige under $74.000 brugt af en super PAC på linje med statsadvokaten Eric Schmitt (R), som også stiller op i primærvalget, ifølge data fra den føderale valgkommission. Det samlede forbrug på løbet har haltet andre konkurrencedygtige Senatets primærvalg, ifølge data fra Medium Buying, et firma, der placerer og sporer politiske annoncer. I Missouri intensiveres kampagnen for primærvalget den 2. august typisk efter den fjerde juli-ferie.

Offentlige og private meningsmålinger har vist Greitens med et lille forspring i det fyldte felt. Ud over Schmitt og Hartzler står han over for rep. Billy Long og St. Louis advokat Mark McCloskey, som skabte overskrifter i 2020 for at have ført et kampgevær mod forbipasserende demonstranter. Harris vurderede, at løbet er sprækket nok til, at den vindende kandidat kunne have så lidt som 28 procent af stemmerne, et tal, som Greitens har opnået i de seneste meningsmålinger. Der er ingen minimum eller afstrømning.

Grupper tilknyttet Schmitt har fokuseret deres negative reklamer på Hartzler, mens Hartzlers tilhængere har sigtet mod Schmitt. Schmitt har opbakning fra Americans for Prosperity og Senate Conservatives Fund. Greitens har modtaget luftstøtte fra super-PAC’er finansieret af de republikanske megadonorer Richard Uihlein og Bernie Marcus, viser FEC-afsløringer. Uihlein bidrog med $2,5 millioner til en gruppe, der har sendt annoncer mod Schmitt og Hartzler, og Marcus gav $1 million til et outfit, der har støttet Greitens.

Selve Greitens kampagne har dog kæmpet for at skaffe penge. Kampagnen betalte sig ikke for at promovere den voldelige annonce, som gik ind for jagt på “RINO’er” – et akronym for den hånlige sætning “Republicans in name only” – ifølge en person, der er bekendt med strategien, såvel som afsløringer fra Facebook og Federal Communications Commission.

I løbet af 24 timer efter annoncen blev offentliggjort, rapporterede Greitens-kampagnen om mere end 400 nye donorer til små dollars, hvilket er et højdepunkt for kampagnen indtil videre i denne cyklus. Supportere opfordres til at give $25 til kampagnen for at modtage et klistermærke, der siger, at de har en “RINO Jagttilladelse.” I et radiointerview sagde Greitens, at annoncen var ment “med en sans for humor og med en sans for sjov.”

“Vi er glade for, at guvernør Greitens præciserede, at hans annonce var tungen på vægtskålen,” sagde Vaughn, RNC-assistenten, i en e-mail.

Uden håb om at konsolidere det primære felt, kigger nogle republikanere forbi det at udfordre Greitens med et selvstændigt bud. Træ er forbereder sig på at tage af sted House 6. januar udvalget og udforske et uafhængigt løb i Missouri.

Hans kampagneudvalg, som endnu ikke formelt har anmeldt, lancerede en hjemmeside og begyndte at skaffe penge i mandags som svar på den voldelige Greitens-annonce, sagde konsulent Steve Crim. Wood skulle samle 10.000 underskrifter inden 1. august for at komme på stemmesedlen som uafhængig.

“John er republikaner, vil altid være republikaner,” sagde Crim. “Men i dette scenarie, med de ekstreme elementer i partiet, der kontrollerer den republikanske kandidat, tror jeg, at dette var den bedste vej at gå.”

Hvis Wood beslutter sig for at stille op, vil han have støtte fra den tidligere senator John Danforth (R-Mo.), som samler penge ind til en super PAC for at støtte et uafhængigt bud. Danforths gruppe bestilte en undersøgelse af Missouri-vælgere i februar, der fandt udbredt afsky ved politisk polarisering og interesse for en samlende centrist.

“Det var uden for hitlisterne, at folk føler, at politik nu er brudt, og det skader landet,” sagde Danforth. “Jeg er ikke interesseret i at vade ind i det republikanske primærvalg, og jeg er ikke interesseret i at være en spoiler for nogen. Dette vil være en kampagne for at vinde et valg.”

Danforth kaldte Wood for “den rigtige aftale” og sagde, at han har forpligtelser for 9 millioner dollars og sigter mod at rejse 20 millioner dollars, hvilket ville være på linje med udgifterne til de dyreste senat-primærvalg i denne cyklus.

Det uafhængige bud ville fortsætte, uanset hvem der vinder den republikanske nominering, sagde Crim. Danforth erkendte, at have Greitens med i løbet ville sandsynligvis hjælpe med fundraising til en uafhængig udfordring, men han så alle de republikanske kandidater som problematiske, med henvisning til Schmitts indgivelse af en brief støtter at smide valgresultaterne for 2020 og Hartzlers brev ud skildrer hende med et kampgevær.

“Jeg kan ærligt talt ikke se den store forskel mellem de republikanske kandidater,” sagde Danforth. “Det er et felt, der er stort set det samme, tror jeg, bortset fra Greitens personlige problemer.”

Andre fremtrædende republikanere frygtede, at et uafhængigt kandidatur kunne hjælpe demokraterne.

“Det ville være en fejl, for i sidste ende er det, der bliver vigtigt for at fastlægge politikken for de næste to år, hvem der har flertallet,” sagde David McIntosh, præsident for Club for Growth, en stor bruger på republikanske primærvalg, der har Jeg har ikke taget parti i Missouri Senatet. Adspurgt om hans gruppe ville støtte Greitens som den nominerede, sagde McIntosh: “Absolut.”

Greitens-kampagnen hilste Woods deltagelse velkommen og anerkendte, hvordan en splittet opposition kunne være Greitens’ bedste håb om at vinde.

“Vi opfordrer helhjertet alle uafhængige kandidater til at deltage i dette kapløb, især dem, der er en del af den falske komité den 6. januar,” sagde Steven Cheung, en tidligere Trump-rådgiver i Det Hvide Hus, der arbejder for Greitens’ kampagne, i en erklæring. “Vi kan ikke understrege nok, jo flere kandidater at komme ind i løbet, jo bedre. Missouri er en solid Trump-stat, og guvernør Greitens vil vinde afgørende.”

På trods af den udbredte kritik af Greitens’ annonce har partilederne modstået opfordringer om formelt at straffe ham, selv da Greitens markedsfører sine “jagttilladelse”-klistermærker på WinRed, en digital fundraising-platform, der fungerer i partnerskab med den republikanske nationale komité.

“Det er fuldstændig uacceptabelt, frastødende, og jeg håber, at vælgerne i Missouri afviser denne fyr. Sikke en klovn,” sagde Henry Barbour, en republikansk nationalkomitémedlem fra Mississippi, om Greitens’ jagtannonce. Barbour modsatte sig også tidligere i år et forsøg på at få den republikanske nationale komité til at udvise reps. Liz Cheney (R-Wyo.) og Adam Kinzinger (R-Ill.) for deres arbejde med demokraterne for at undersøge 6. januar.

Han tilføjede: “Det burde virkelig diskvalificere fyren fra offentlig tjeneste, når man begynder at tage sig af at dræbe folk – og han kan opføre sig, som om han blinker.”

About the author

Javed Iqbal

Leave a Comment