Putin giver ordrer til generaler på slagmarken, efterhånden som dysfunktion vokser

Written by

  • Putin giver personligt ordrer fra Moskva til ledere på slagmarken i Ukraine, siger en ny rapport.
  • Med henvisning til amerikanske efterretningstjenester rapporterede CNN, at Putins beslutningstagning har skabt forvirring blandt officerer.
  • Russiske styrker har stået over for adskillige tilbageslag gennem krigen, især på det seneste midt i ukrainske fremskridt.

Den russiske præsident Vladimir Putin giver personligt ordrer direkte til sine generaler på slagmarken i Ukraine, hvilket skaber forvirring i hans militære ledelse, ifølge en ny rapport.

CNN rapporteret Torsdag har efterretnings-aflytninger fanget russiske militærofficerer, der skændes om strategi, taktik og Putins beslutningstagning fra Moskva, og endda give udtryk for deres frustration over deres kære hjemme i Rusland. Rapporten citerede flere unavngivne kilder, der er fortrolige med amerikansk efterretningstjeneste.

I lyset af de igangværende ukrainske fremskridt, som ser ud til at have taget en vejafgift på russiske styrker, har top russiske embedsmænd reageret ved at flytte skylden fra Putin og skyde skylden på andre, hedder det i rapporten.

“Kreml-embedsmænd og statsmedieeksperter har febrilsk diskuteret årsagerne til fiaskoen i Kharkiv, og på typisk vis ser det ud til, at Kreml forsøger at aflede skylden væk fra Putin og over på det russiske militær,” sagde en højtstående NATO-embedsmand til CNN.

Siden starten af ​​september har ukrainske styrker befriet tusindvis af kvadratkilometer af territorium, der tidligere var besat af russiske tropper som led i en modoffensiv i landets syd og nordøst. I nogle tilfælde tilsyneladende hastigheden af ​​Ukraines fremskridt i den nordøstlige Kharkiv-region bedøvet Russiske tropper, der tvinger nogle til at flygte i panik og opgive deres våben.

Som svar på tilbageslag på slagmarken holdt Putin onsdag en sjælden tv-tale, hvor han annoncerede en delvis militær mobilisering – et skridt, der kunne se hundredtusindvis af reservister udnævnt til at gå i kamp i Ukraine. Under sin tale truede Putin også med at bruge atomvåben og anklagede grundløst Vesten for at provokere ham.

Vestlige embedsmænd og konfliktanalytikere har sagt, at meddelelsen om mobilisering næppe vil have nogen kortsigtet indvirkning på Ruslands næsten syv måneder lange krig i Ukraine og bemærket, at tiltaget kommer fra et sted med vedvarende militær desperation snarere end succes.

“Putin opererer ikke fra en styrkeposition; dette er snarere endnu et tegn på hans fejlslagne mission,” sagde den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken sent onsdag aften. “Vi har fuld tillid til, at Ukraines befolkning vil fortsætte med at vise beslutsomhed og tapperhed på slagmarken til støtte for deres suverænitet og uafhængighed.”

Nogle eksperter har sagt, at Putins mobiliseringsbestræbelser sandsynligvis vil møde betydelige udfordringer.

“Rusland vil kæmpe for at mobilisere et betydeligt antal tropper hurtigt. Tallet på 300.000 [of reservist troops] slår mig som urealistisk,” forklarede John Hardie, en ekspert med fokus på russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik ved Foundation for Defense of Democracies, i en erklæring delt med Insider. “Rusland er ikke et massemobiliseringsmilitær som det sovjetiske; det er ikke bygget til hurtigt at optage et stort antal mobiliseret personale.”

Mobiliseringsmeddelelsen kom en dag efter Kreml-støttede pro-russiske separatister i fire besatte regioner i det østlige og sydlige Ukraine meddelte, at de ville holde folkeafstemninger på at slutte sig til Rusland senere på ugen, hvilket embedsmænd i Ukraine og store dele af Vesten har udtalt som et totalt humbug. De sagde, at de ikke ville acceptere resultatet af en sådan afstemning.

About the author

Leave a Comment